/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +111 -65
    Öncelikle gelecekte yaşayacağımız can alıcı, dünya düzenini özellikle ülkemizin düzenini doğrudan etkileyen birkaç bilgiyi kısa kısa sizlere paylaşacağım..
    Sonrasında ise, merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bilgim dahilinde cevaplamaya çalışacağım..

    2022 yılında salgın bir hastalık tüm avrupayı kasıp kavuracak. Bu salgın deri temas yoluyla geçen bir rahatsızlık olduğu için, kimse kimseyle tokalaşmak dahi istemeyecek.

    12 temmuz 2025: merkez üssü Çanakkale\\\'nin Biga ilçesi olan 7.3 şiddetinde gerçekleşen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 150 bin kişi.

    3 Ekim 2025: Henüz Çanakkale depremini yaraları tam olarak sarılamamıştı ki Atatürk Havalimanın da gerçekleşen terör saldırısı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 55 kişi. Bu güne kadar ülkenin belirli yerlerinde terör olayları belirli aralıklarla yaşanmaya devam ediyordu, ama hiçbiri bu denli can yakıcı olmamıştı..

    Hükümet içerisinde çok ciddi olaylar yaşanıyor arkadaşlar. Şimdi burada anlatmaya kalksam başım belaya girebilir. O yüzden es geçmek zorundayım. Çok derine inmeden yüzeysel olarak anlatayım; günümüz Cumhurbaşkanı sağlık sorunlarından dolayı başkanlık koltuğuna oturamıyor.. Onun yerine Berat Albayrak Türkiye\\\'nin yeni başkanı oluyor.. Bu arada MHP genel başkanı hayatını kaybediyor. Yerine geçen yeni genel başkanın milyonların gönlünü kazanması çok da uzun sürmüyor.

    2027: Galatasaray Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Chelsea\\\'ye eleniyor.. O sezon uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Liginde iki takımla mücadele ediyoruz. Fakat diğer temsilcimiz Fenerbahçe turnuvaya gruplarda veda ediyor..

    Gene aynı yıl, 2027: Ortadoğu karışıyor arkadaşlar. Muhalif güçlerin Esed\\\'i öldürmesinin ardından Başta Amerika ve Rusya olmak üzere bazı ülkeler burada söz sahibi olmak istiyor..

    2028 yılı Nisan ayı; ve 3. Dünya Savaşı başlıyor.. Savaş bizim ülkemizi (sınır bölgelerini hariç tutarak söylüyorum) pek etkilemiyor gibi gözükse de ekonomik anlamda dibi görüyoruz.. Savaşın en ağır yıkımı Suriye, Irak ve iran dolaylarında yaşanıyor. Öyle ki; Ortada Irak ve Suriye diye bir yer kalmıyor.. Rusyanın en büyük destekçisi iran da bu savaşdan nasibini fazlasıyla alıyor.. Destekçiler demişken; iran, Çin, Japonya, K. Kore gibi ülkeler açıkça Rusyaya destek verdiklerini açıklıyorlar.. Almanya ise Rusyaya el altından mühimmat yardımında bulunuyor.. Amerikanın en büyük destekçisi israil. Bunun yanında Ukrayna, Gürcistan, italya, Güney Kore, Senegal, Brezilya gibi ülkeler Amerikaya ordu desteği sağlıyor..
    ingiltere, Fransa, ispanya gibi önde gelen avrupa ülkeleri savaşa sessiz kalıyorlar..
    Türkiye ne Amerika ne de Rusya\\\'nın yanında.. Savaşın patlak vermesiyle beraber Güneydoğu sınırında ayaklanan terör örgütleriyle uğraşıyoruz.. Tüm bunların yanında neredeyse her gün ülkenin dört bir yanında, kalabalık yerleşkelerde patlamalar oluyor..

    Savaşa dair çok detay var arkadaşlar uzun uzun anlatmaya üşeniyorum şimdi.. Kısa sürüyor ama ortadoğu ülkeleri açısında bilanço çok ağır oluyor..

    20 Ekim 2028 de anlaşma sağlanıyor ve 3. Dünya Savaşı sona ermiş gibi görünüyor.. Her ne kadar kazanan olmasa da Rusyanın istedikleri oluyor.

    2028: Başkanlık seçimlerinin kazananı chp genel başkanı oluyor.

    2030 Dünya kupası finali Hollanda Türkiye.. Finalde Hollandaya 3-1 kaybediyoruz.

    Pek de önemsiz sayılmayan daha nice olaylar yaşıyoruz.. Sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz teker teker cevaplamaya çalışacağım..

    Edit: aranızdan bazıları dalga geçiyorum sanıyor, ne kadar yazık..

    Bir arkadaşımız teknolojiyle alakalı bir şeyler sormuş. Açıklamasını kendisine yapmıştım. Dikkatinizi çekebileceği için ona da değineyim: Teknolojik açıdan gelişip, bu sektörde kafası çalışan mühendisler yetiştirdiğimiz pek söylenemez. Bu alanda pek öyle büyük çapta icatlar yapıp dünya pazarına sunamıyoruz. Ama ülkeye giriş yasağı kalkan Cem Uzan apple\\\'ın %60lık hissesini satın alıyor.. Yılların geçmesiyle geriye giden ve çoğu ülkede popülerliğini kaybeden apple firması en çok ihracatını o aralar Türkiye\\\'ye yaptığı için bu duruma kurtuluş olarak bakıyorlar.. Tabii apple pazarının büyük bir bölümünü biz yönetmeye başlayınca nokia gibi tarih olmaya yüz tutuyor..
    Bu arada Nokia demişken; Nokia kendisini geliştiriyor arkadaşlar yeniden yükselişe geçiyor..

    Başlıkta bulunan entryleri incelerseniz, çoğunuzun aklından geçen soruları epeyce cevaplamaya çalıştım daha da cevaplayacağım.. Anlattıklarım burada yazılanlarla sınırlı değil.. Sayfalarda ilerleyip entryleri okumaya devam edin..

    Son Edit:
    Evet arkadaşlar benden bu kadar. En merak edilen soruların cevaplarını verdiğime inanıyorum..
    Evet çoğunuza göre sallıyorum. Bunların yanında bana inanan arkadaşlarda var elbet.. Tüm bunları nasıl mı biliyorum görmeme neler mi vesile oldu? Ben çok acılar yaşadım arkadaşlar hayat hikayem epey can yakıcı.. Allah kitap sorguladığım zamanlar oldu.. Başıma gelen en son trajik olay beni benden aldı.. Bir süreliğine öldüğümü söylüyorlar sonra tekrar geri getirmişler.. Olaydan sonra çok değiştim. Her sabah uykumdan uyandığımda dünya daha da farklı gelmeye başladı. Günler geçerken gördüğüm rüyalara başlarda çok takılmasam da sonraları ciddiye almaya başladım ve evet başıma gelen son trajediyi rüyamda gördüğümü hatırladım.. Bunları çevremle paylaştığımda pek ciddiye alıp inanan olmadı tabii ki.. Sonraları yalnız kaldığım zamanlarda rüyalarımı sesli düşünmeye başladım.. O kadar çok alışkanlık haline getirdim ki bu sesli düşünceleri; sanki yalnız kaldığım zamanlarda birileri beni dinliyor ve anlıyordu... bu tür hislere kapılmaya başladım.. En yalnız olduğumu sandığım anlarda aslında hiç de yalnız olmadığımı fark ettim.. Siz de öylesiniz bunu asla unutmayın..
    Bu arada Simpsons dizisi ne harika bir dizi öyle değil mi? Eminim takip edenler vardır aranızda..
    Metafizik varlıklara inanır mısınız ya da olaylara? Bence inanın.. ama sadece inanın. inanmanın ötesinde şeyler yapmayın..
    ···
   tümünü göster